Se här för att lära dig mer torium på svenskspråkiga Wikipedia.
Se här för att läsa mer om Thorium på engelskspråkiga Wikipedia.

Varför utvecklar vi inte torium reaktorer i Sverige/Europa eller använder torium som bränsle ? Istället för detta vansinne med dessa extremt resursineffektiv vindkraftverk och denna vansinniga förlängning av gamla farliga uranreaktorer, som spottar ut farlig plutonium. Plutonium som dessutom kan förgöra mänskligheten och all överskådlig framtida för framtida generationer och Sverige som en s.k. ”rik” välfärdsstat. Måste vi fortfarande se allt med kalla krigs ögon och ha ett tanksätt kvar från reptilåldern, för över 70 år sedan ?! Är det inte dags för ett uthålligt och flexibelt energisystem med torium som kärna och bas ?

När centralbanker ändå har tänkt sig att ”trycka ny pengar” öka penningmängden till varje pris för att rädda bankdirektörernas bonusar på bankerna ? Varför kan då inte en del penningmängdsökningarna gå till sunda investeringar i framtiden, som torium energi ? Varför är våra politiker så mycket emot torium reaktorer, att de inte ens vill diskutera saken ? och tvingar energiindustrin till tystnad och att lägga ned forskning om torium som energikälla ? Har de en dold agenda som går emot väljarnas vilja, för att gynna ett militärindustriellt komplex, giriga tjuvaktiga banker (som styr och gör grova klipp och kap på utsläppsrättshandeln) och eftergifter till stater i väst på konkursens brant ?