Likt Petter’s högkonjunkturs hit ”Det går bra nu” från 2006 går det bra nu för PPM portföljen och aktiemarknaden. Kanske för bra. År 2006 började bankerna visa små obefintliga förluster precis som nu. Vad som hände sedan behöver vi inte ta upp, nu. Njut av nostalgin nedan istället.

Avanza Zero har gått upp över 8 % trots lite taskig timing. Men som sagt gäller att göra rätt och följa de nya centralbankerna, och inte bara dem i skuldtyngda väst. Dumpar därför detta innehav. Bäst att köpa något som bankerna vill gömma i madrassen utan att någon tittar. Därför köper vi något som går ner i pris i valuta istället, för det kan bli svettigt på trading-avdelningarna fram över. Bäst a svika kollegerna och köpa lite guld medan de bus kör kurserna med derivat för att klara av månaden bonusprogram.

Kinas centralbank har rejält ökat sin inköp av den ädla metallen första kvartalet 2012. En ny börs för metaller har öppnat i Shanghai och den turkiska och indiska centralbankerna börjar lite panikartat att titta efter om de inte skall öka inköpen ännu mer, efter att allmänheten har börjat misstro deras fiat-valuta och vad de håller på med. Iran byter olja mot Yuan med guld i botten med kineserna. Som gärna levererar allt tekniskt och alla de nya vapen de fredsälskande IRAN nu behöver, för Yuan. Lika så har Ryssland och Kina gjort en liknande dealar, och gått förbi US Dollarn. Ingen vill spara i US Dollar längre. och här i väst där vi aspirerar på att bli bäst i klassen på att förtrycka oliktänkande, yttrandefrihet och folkstyre, låtsas korrupt massmedia och fascistbankerna som att inget har hänt. Nu är det bara det förruttna byråkrat Europa styrt av korrupta insiderbankers och det hårdhänta marionettregimerna i Mellanöstern östern som välvilligt vill ha USA:s nytryckta o obetalbara skuldpapper.

Ökar också i de långa skandinaviska och nordeuropeiska statspappren. Efter som det asiatiska tillväxten håller på att mattas av rejält, och TA talar för penningmängdssökningar och räntesänkningar vilket normalt leder till högrepris på statpapperna med lång löp tid med högre ränta

Ny fördelning nedan

Fondnr Fondnamn Fördelning
252296 SKAGEN Tellus 13 %
515973 BL – Global Bond 25 %
574293 AMF Räntefond Lång 33 %
972497 Spiltan Räntefond Sverige 26 %
305003 Amundi Funds Equity Global Gold Mines 3 %
Summa: 100 %