Ni som har följt med på valutamarknaden den senaste tiden. Vet att den Svenska kronan har försvagats mot den sjuka US Dollarn med ca 6 % på en månad. Sunda tillväxtmarknadsvalutor har gått ännu bättre t.ex. har den ryska rubeln stärks mot USD med över 3% på kort tid.

Jag kan inte låta den framtida köpkraften försvinna så mycket, så snabbt, på så kort tid som den gjort hittills. Vi måste ut i världen med våra hårt förvärvade slantar. Där av denna drastiska förändring. Denna förändring blir nog en av de sista, efter som det kommer att vara förstora risker med PPM-byten när valutakurserna rör sig upp emot 10% i förhållande till varandra bara på en månad.

Framtiden ser bleck och skör ut, speciellt för Sveriges del och dess befolkning.

Äger ni fortfarande fonder utanför PPM kan detta va sista chansen att växla in dom mot något ädelt och värdebeständigt så som guld och silver.

Fondnummer Fondnamn Ny Fördelning
252296 SKAGEN Tellus 25 %
305003 Amundi Funds Equity Global Gold Mines 12 %
515973 BL – Global Bond 13 %
909333 F&C Portfolio Emerging Markets Bond 25 %
173435 Pictet Global Emerging Debt 25 %
Summa: 100 %