I Jul och nyårshelgen gick en fjärde del av alla barn som bor i U.S.A. hungriga, när skolbespisningarna hade stängt. En av sex amerikaner gick hungriga i de mest skuldsatta och fattiga kommunerna i U.S.A. och en av sex amerikaner har nu också upplevt hunger personligen.

Allt enligt rykande färsk statistik från välrenommerade välgörenhetsorganisationer, med hög trovärdighet.

Hungern har nu dränerat välgörenhetsorganisationernas annars stora kassor, och de vädjar och ber nu alla om att donera mer.

‘Jag hoppas att vi får fram nya resurser fram till påsk. Annars är nog risken stor för mindre katastrof för oss och de stakars hjälpbehövande’ säger en något chockad frivillig biståndsinsamlare och givare, som kände sig tvungen att hoppa in extra för att hjälpa till med utdelningen av mat till behövande under Jul- och Nyåret. Hon vädjar nu till alla att ge mer pengar till välgörenhetsorganisationer, så de kan fortsätta distribuera mat till alla världens hungriga människor.

En insatt biståndsarbetare med flera årtiondes erfarenhet, säger också att hon inte varit med om något värre, där hon verkar och bor. Det händer oftast att vi inte längre lyckas nå ut till alla. Det behövs också mer läkarvård nu då människor redan kan va rejält undernärda och uttorkade, när vi kommer och hälsar på.

Högre matpriser, oväntat kraftig vinterkyla och höstvinter stormar, och uteblivna julhandels jobb på en allt tuffare arbetsmarknad, efter statliga politiska arbetsmarknadsreformer. Är de troligaste orsakerna till den plötsliga mathungern. Enligt insatta bedömare och journalister från fria medier i norra Amerika.