Jag har uppdaterat PPM portföljen igen. Inget roligt jobb. Som att välja mellan pest och kolera hela tiden. Bara tanken att jag var tvungen att skriva om det till mina läsare gjorde att jag mådde lite dåligt och fick lätt huvudverk.

Ny fond i den illaluktande soppan

Efter uttalande från FED mäster secret-ter(ror)-y Ben Shalom Barnakle att de klarar av att hålla räntorna ner på 0% nivå i flera år till, utan extern hjälp (dvs. hjälp från oss). Väljer jag efter mycket övervägande och veckors funderande på att lämna den s.k. räntemarknaden i USA. Man kan inte tolka det s.k. positiva beskedet på annat sätt som ett tack för hjälpen och ett sätt att säga till oss medspelare i detta smutsiga spel att vi skall låta bli det amerikanska pyramidspelet mot nollvärde ett tag till. Tills Barnacke ropar till igen någon gång efter år 2015.

Det svåra är att veta vad man skall placera i när hundrameterslöparna och maratonlöparna ser ut som överviktiga fettberg, som inte har druckit vatten på ett helt dygn.

Vad gör man ?

Men vad gör man ? Man måste ju ersätta den bra skiten, som kan göra en hög i att känna sig rik med något nytt osäkert med osäkra bieffekter. Det ständiga problemmet med PPM placeringarna.

Till sist sniffar vi upp den där s.k. global fonden som låter som man spekulerar i en växthuseffekt (kanske i ständigt ökande och ruttnande pappersslantar). Jag haft fonden på min radar länge nu. Men när känns det rätt och/eller ser precis attraktiv ut ?

Till agerande

Till sist bestämmer jag mig för att ersätta BL – Bond Dollar med Skagen Tellus (låter som den räkröran jag köpte en dålig dag, som det int var några räckor i men men…) som är diversifierad mer på Europa, än USA. Om ni förstår vad jag ironiskt menar med det. Men jag hoppas denna penningspekulation faller väl ut 🙂 nu när den papperslösa average Joe:s fötter är cementerad i en ett stort cementankare för att få en stå plats i den djupa botten lösa skuldsundet hans centralbank har skapat ur tom intet, åt honom, för gangster bankirerna bästa. Nu är det bara den välkomponerad sänkning i pappershavet som väntar. Som kanske redan har börjat ? Vad sägs om en 40% sänkning av köpkraften till att börja med ! Lycka till !

Nuvarande fondportfölj
Fondnr Fondnamn Aktuell fördelning
515973 BL – Global Bond 13 %
551804 BL – Bond Dollar 24 %
574293 AMF Räntefond Lång 25 %
734491 Avanza Zero – Fonden utan avgifter 14 %
972497 Spiltan Räntefond Sverige 24 %
Summa: 100 %
Ny fördelning
Fondnr Fondnamn Kommande fördelning
515973 BL – Global Bond 13 %
574293 AMF Räntefond Lång 25 %
734491 Avanza Zero – Fonden utan avgifter 14 %
972497 Spiltan Räntefond Sverige 35 %
252296 SKAGEN Tellus 13 %
Summa: 100 %