…men en triumfseger väntar för Europas centralbanker i valutakriget

Valuta kriget fortsätter, och har böljat framåt och tillbaka. USA och F.E.D. med sina stora triljon summor av US-dollar ur tomma intet, har känt av girig vittring på seger mot det lilla gråa Europa. Så att ytterligare skulder, svårigheter och fattigdom kan pådyvlas EU medborgarna.

Men tyvärr verkar de ha misslyckats på ett katastrofalt sätt, även om propagandan i de Anglo-Amerikanska länder och s.k. västmedia vill påvisa annat. De verkar ha gått in en fälla, som de inte såg. En klassisk fälla, i form av en europeisk kniptångsmanöver.

Kniptångsmanövern med sina väl dokumenterade rötter i antiken är en taktik som användes av b.la. Hannibal. Men även av Herman, mot ett korrupt romerskt riket som senare föll på egna meriter. Medan det första stegen mot Europeisk enighet togs, till det förenade Tyskland med sin europeiska union av brokiga PIIGS-stater av idag.

En kniptångsmanöver enligt skolboken

Det är rätt så uppenbart att nu i efterhand att se att PIIGS länderna har varit lockbetet och den svaga mitten som har fört de giriga amerikanska valutahandlarna längre och längre in på ett värdebeständigt europeiskt territorium.

Irland har stått för vittringen, med sina politiska dumheter och egoistiska bankchefer. Grekland har haft den hedervärda rollen att vara den skadeskjutne som har offrats i valutakriget och varit den som har lockat till sig all uppmärksamhet, skapat girighet i motståndaren och skapat extra stora rubriker i masspappers tidningarna, utan redigt innehåll.

Italien, Portugal och Spanien har retirerat under något som liknat kaosartade former. Där Portugal har upplöst och sprungit mot bästa skydd och räddning hos allierade trupper i flera omgångar. Medan Italien och Spanien har retirerat vid första konfrontation med de amerikanska hedgefonderna, under F.E.D. ledning.

Nu i efterhand kan man se allt har funkat med hjälp av italiensk finnes med bokföringen och Spansk ogenomskådlighet, med den stora italienska guldreserven i väl utom räckhåll för fienden. Det franska gardet har backat tillbaka, utan fienden har lyckats komma till konfrontation. Medan Bundesbanks stora tyska handelsavdelningar har varit spårlöst borta. Medan de i verkligheten har väl förberett sig för blitzkrig väl utom synhåll, bakom östeuropeiska rökridåer, och den finsk, danska, holländska förbanden som såg ut att ge upp, om affärerna inte kunde räknas hem, och eventuell betalningen uteblev. Medan svensken läste Dagen Sanning, med gratis angloamerikansk propaganda på köpet.

Men tyvärr var inte försvaret så svagt som de såg ut, och när man väl insåg att man kanske borde retirera var bundesbanks trupper redan på plats med bakhåll och Blitzkrigs manövrar och massivt understöd. Nu kan troligen bara mer penningmängdsökningar rädda den prekära situationen för F.E.D. del.

Resultatet av slaget och kriget så här långt

30-åriga amerikanska statsräntan har tryckt ned till 2,509% (1:e Juni) till den lägsta noteringen på 300 år, men det har inte hjälpt. Då bundesbank’s 30 års ränta har tryckts ned till så långt som till 1,67 % utan några större penningmängsökningar och kvantitativa lättnader att tala om jämfört USA. ECB och Bundesbank får också hjälp av Nederländernas räntenivåer som är på över 200 års lägsta. Europa har även många ytterligare fördelar. En fördel är att inte alla länder erbjuder löptider på 30 år vilket ger mer utrymme till att skapa mer valuta/skuld, och ger mer förtroende för att papperna kan betala tillbaks, eller ge ränta som täcker förlusterna. Marknadsaktörerna har valt tyska, finska och holländska värdepapper och europeiska långa räntepapper överlag med mycket större förtroende än sina amerikanska motsvarigheter, och detta i ett läge där det neutrala Kina, och andra större valutaköpare, inte rent ut valt sida ännu. Men rent strategisk lutar det åt att Kina kommer att stödja EU och Europa, då Europa är och kommer att förbli Kinas största och viktigaste handelspartner i och med den troligen kommande triumfseger för ECB och Bundesbank.

Större förtroende för ECB och Bundesbank, än för F.E.D.

Man kan säga att de europeska centralbankerna med ECB och Bundesbank i spetsen har ett större förtroende hos marknadens aktörer världen över, än förenta staternas med motsvarande centralbanker, och att europeiska banker är mycket mer effektivare med de resurserna som kan tas i anspråk (på ev. bekostnad för folket) än förenta staternas stora derivatbanker. Detta bådar inte gott för varken U.S.A. som stormakt, amerikanens köpkraft på sikt, eller för US-Dollarn som världsvaluta. Detta valuta slag har bevisat att Euro kan komma att bli och är mer av en världsvaluta än US-dollarn, och detta från och med den 1 Juni 2012.

En ökenvandring och ny depression kan komma

Nu väntar troligen en reträtt som kan kan bli både kostsam, kaosartad och depressions lik för förenta staternas del. Medan US-Dollarn försvagas framöver, efter penningmängdsökning. En ökenvandring utan tillräckligt med resurser och en ny djupare depression kan komma i U.S.A. som kan sluta med både unionsupplösning, inbördeskrig och/eller hyperinflation.